ΔημοσιεύσειςΤεχνολογιστική | συγχρονο λογιστικο γραφειο

Οι καλύτερες εταιρείες λογιστικής που βλέπουν τον ανταγωνισμό και είναι ευλύγιστες στη χρήση νέων τεχνολογιών όπως ένα συγχρονο λογιστικο γραφειο έχουν ένα ισχυρό πλεονέκτημα έναντι των άλλων λογιστικών γραφείων. Γιατί;

Επειδή πια μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες και να κάνουν εξατομικευμένες στρατηγικές για να αναπτυχθούν οι ίδιες και οι επιχειρήσεις που έχουν ως πελάτες.

Αναλυτικότερα

  • Λογιστική στο Cloud – Cloud Accounting.
  • Data Analytics.
  • Εξειδικευμένη εκπαίδευση προσωπικού λογιστικών γραφείων.
  • Social Media.
  • Δυνατότητα εξ αποστάσεως συνάντησης

Λογιστική στο Cloud – Cloud Accounting.

Ένα συγχρονο λογιστικο γραφειο πια θα γίνει paperless, δεν θα χρησιμοποιεί χαρτιά όπου είναι δυνατό και θα μπορεί να κάνει έργο για πελάτες σε όλη την Ελλάδα μέσω διαδικτύου.

Το καλύτερο όμως για ενα λογιστικό γραφείο δεν είναι αυτό. Οι ιδιοκτήτες του γραφείου θα έχουν υπαλλήλους απο απόσταση εκτός γραφείου. Οι υπάλληλοι θα δουλεύουν απο το σπίτι αφου μεσω cloud υποδομής θα μπορούν να συνεισφέρουν με έργο απο οποιαδήποτε συσκευή οπουδήποτε στον πλανήτη θέλουν να ζήσουν. Επίσης η τεχνολογία cloud έχει real time, σε πραγματικό χρόνο αναφορές αλλά και διασύνδεση με ομάδα για συγκεκριμένα project και κοινή χρήση φακέλων.

Data Analytics.

Η ανάλυση δεδομένων είναι ουσιαστικά μια μετεξέλιξη του cloud computing. Η δυνατότητα σε χρόνο μηδέν να επεξεργάζεται ένα λογιστικό γραφείο δεδομένα και να παίρνει γρήγορες αποφάσεις σε συνεργασία με τους πελάτες είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για οποιαδήποτε επιχείρηση.

Ας δούμε όμως ένα παράδειγμα:

Ένας βοηθός λογιστή εργάζεται για να συμπληρώσει επιστροφές φόρου για τους πελάτες της λογιστικής εταιρείας. Αργεί όμως και ο πελάτης θέλει διαβεβαιώσεις και ασκεί πίεση. Μέσω αλγορίθμων και ανάλυση των δεδομένων μπορούμε να ανακαλύψουμε το χρόνο που θα χρειαστεί ο βοηθός λογιστή της εταιρείας για να ολοκληρώσει το έργο. Με αυτή τη πληροφόρηση μπορούμε να ξέρουμε στατιστικά και να κάνουμε διορθώσεις σε υποσχέσεις και χρονοδιαγράμματα έχοντας έτσι μια εξαιρετική εμπειρία για τους πελάτες από ένα συγχρονο λογιστικο γραφειο.

Η ανάλυση δεδομένων προσφέρει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες που δίνουν στους μετόχους του λογιστικού γραφείου τη δυνατότητα να κάνουν καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις που θα διαφοροποιήσουν τη λογιστική εταιρία από τον ανταγωνισμό.

Εξειδικευμένη εκπαίδευση προσωπικού λογιστικών γραφείων.

Είναι παρά πολλοί οι λόγοι που τα καλύτερα λογιστικά γραφεία παγκοσμίως προωθούν συστηματικά την εκπαίδευση του προσωπικού τους για να αναπτύξουν επιδεξιότητες. Το σλογκαν είναι βοηθοί λογιστές με ικανότητες διευθυντή.

Επίσης άλλοι λόγοι είναι:

  • Ένα συγχρονο λογιστικο γραφειο δείχνει στο προσωπικό ότι έχει αξία και επενδύει στο μέλλον.
  • Δημιουργεί θετική ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στο προσωπικό ειδικά σε αυτές τις περιόδους αβεβαιότητας.
  • Κρατάει η επιχείρηση το προσωπικό που βλέπει ότι έχει πλεονεκτήματα.

Social Media.

Πολλοί οργανισμοί συμπεριλαμβανομένων και των λογιστικών γραφείων αναρτούν άρθρα, κάνουν tweets, και παράγουν υλικό εικόνες και video στα social media κανάλια της εταιρείας και αλλού για να συνδεθούν καλύτερα για να προσεγγίσουν τους πελάτες τους, να προσελκύσουν νέους και να εξυψώσουν το brand τους.

Τα λογιστικά γραφεία που δεν είναι στα social media χάνουν ένα μεγάλο μέρος από ένα πολύ ισχυρό πιθανό πελατολόγιο που βρίσκεται εκεί και με κανένα τρόπο δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Δυνατότητα εξ αποστάσεως συνάντησης

Με τα σημερινά δεδομένα ένα συγχρονο λογιστικο γραφειο μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις λογιστικές απαιτήσεις μιας εταιρίας οπουδήποτε στην Ελλάδα. Η κατα περιόδους επικοινωνία και η αρχική συνάντηση δεν αρκεί να είναι μόνο τηλεφωνική. Η λογιστική ανάθεση είναι μια σημαντική απόφαση για το μέλλον της εταιρίας. Το να μπορεί ο πελάτης να δει τον υπεύθυνο της λογιστικής εταιρίας και να του μιλήσει σαν να ήταν δίπλα είναι σημαντικό για να καταλάβει ο πελάτης με ποια εταιρία συνεργάζεται, που εμπιστεύεται το μέλλον του.

Στην εταιρία μας δίνουμε μεγάλη σημασία στην  εξέλιξη την δική μας αλλά και των πελατών μας. Χρησιμοποιούμε τις τεχνολογίες που θα εξασφαλίσουν την καλύτερη και απρόσκοπτη λειτουργία μας, αλλά και την συνεχή επαφή με τους πελάτες μας.