Εάν προτίθεστε να μετοικήσετε στο εξωτερικό ή είστε μόνιμος κάτοικος του εξωτερικού, πρέπει για την ολοκλήρωση των φορολογικών σας υποχρεώσεων στην Ελλάδα, να ορίσετε Φορολογικό Αντιπρόσωπο.

Η εταιρεία μας, μπορεί να σας παρέχει την υπηρεσία του Φορολογικού Αντιπροσώπου, για την οποία πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω :

Α. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ – ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

  1. Εάν ο φορολογούμενος έχει πραγματικό εισόδημα στην Ελλάδα (π.χ. ενοίκια) ή τεκμαρτό εισόδημα στην Ελλάδα (π.χ. ιδιοκατοίκηση ακινήτου) έχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, έως την προθεσμία λήξης που ορίζεται για κάθε έτος.
  2. α) Εάν ο φορολογούμενος έχει πραγματικό εισόδημα στην Ελλάδα, οφείλει έως τη λήξη υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος να προσκομίσει στη Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (όπως αυτά ορίζονται στην ΠΟΛ 1136/2013 του Υπ. Οικονομικών) για την απόδειξη της φορολογικής του κατοικίας. β) Εάν ο φορολογούμενος έχει μόνο τεκμαρτό εισόδημα στην Ελλάδα δεν έχει την υποχρέωση υποβολής δικαιολογητικών (της ΠΟΛ 1136/2013 του Υπ. Οικονομικών).
  3. Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται από τον ίδιο τον φορολογούμενο ή από τον φορολογικό εκπρόσωπο που έχει ορίσει, με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητάς.
  4. α) Τα δικαιολογητικά – Δημόσια έγγραφα (π.χ. πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας), τα οποία ο φορολογούμενος έλαβε από την αλλοδαπή (χώρα κύριας κατοικίας του) που κατατίθενται στη Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού (βάσει της ΠΟΛ 1136/2013), θα πρέπει να φέρουν την επισημείωση της Χάγης (apostille) Ν.1497/1984, εφόσον το κράτος κύριας κατοικίας είναι στην κατάσταση των κρατών που έχουν προσχωρήσει στη σύμβαση της Χάγης. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ισχύει η προξενική θεώρηση. β) Μετά την επικύρωση των εγγράφων (apostille ή προξενική θεώρηση), πρέπει να μεταφράζονται από το Υπουργείο Εξωτερικών ή την πρεσβεία ή το προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα, ή από αρμόδιο, κατά το Νόμο, όργανο (Ν.2717/1999, άρθρο 172).
  5. Ορισμός φορολογικού εκπροσώπου ΠΟΛ 1283/2013 Για τον ορισμό του φορολογικού εκπροσώπου, κατατίθενται στην Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού τα εξής δικαιολογητικά : Μ1, Μ7 και απλή έγγραφη δήλωση με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής για τον ορισμό του. Σε περίπτωση που η κατάθεση των δικαιολογητικών, δεν γίνει από τον ίδιο τον φορολογούμενο, αλλά από τρίτο πρόσωπο, προσκομίζεται και εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από Ελληνική Δημόσια Αρχή.

Β. ΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

  1. Ο φορολογικός εκπρόσωπος, ενεργεί έναντι των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών (Δ.Ο.Υ. κλπ), κατόπιν εξουσιοδότησης για λογαριασμό του φορολογούμενου που εκπροσωπεί.
  2. Ο φορολογικός εκπρόσωπος λαμβάνει τις ενημερώσεις, δεδομένα (εκκαθάριση δήλωσης φορολογίας εισοδήματός κλπ), καθώς και ειδοποιήσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που αφορούν τον φορολογούμενο που εκπροσωπεί. Οι ενημερώσεις και τα δεδομένα που λαμβάνει τα κοινοποιεί στον φορολογούμενο που εκπροσωπεί.
  3. Ο φορολογικός εκπρόσωπος δεν ευθύνεται για την εκπλήρωση ή όχι των υποχρεώσεων του φορολογούμενου που εκπροσωπεί.

Γ. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ

  1. Κάθε ενημέρωση που θα λαμβάνουμε από το Υπουργείο Οικονομικών και σας αφορά, θα σας κοινοποιείται , μέσω email.
  2. Κάθε διακίνηση δικαιολογητικών, εγγράφων κλπ, (πρωτότυπων δεδομένων), θα γίνεται μέσω courier ή ΕΛΤΑ (κατόπιν δικής σας επιλογής).
  3. Δυνατότητα καθημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας σας μαζί μας για θέματα που εμπίπτουν της αρμοδιότητάς μας, σε όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες για 12 μήνες τον χρόνο.
  4. Μόνιμη ενημέρωσή σας, με Newsletter, μέσω email, για νέους νόμους, εγκυκλίους, ΦΕΚ, αρθρογραφία μας και λοιπών θεμάτων που σας αφορούν.
  5. Σας κοινοποιούμε υποχρεώσεις έναντι του Υπουργείου Οικονομικών που σας αφορούν (υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κλπ) και λαμβάνουμε γνώση και εφόσον μας ανατεθούν, τις ολοκληρώνουμε. Ολοκληρώνουμε την κάθε εργασία σύμφωνα με τα δεδομένα και δικαιολογητικά που μας κατατίθενται – κοινοποιούνται.
  6. Δυνατότητα και αποδοχή του όποιου ελεγκτικού οργάνου με σκοπό τον έλεγχο και διασταύρωση των εργασιών – υπηρεσιών που σας παρέχουμε, για την καλύτερη κατοχύρωσή σας.
  7. Από την έναρξη της συνεργασίας μας και καθ’ όλη την διάρκεια αυτής, φέρουμε την υποχρέωση διατήρησης μυστικότητας, σε σχέση με τα δεδομένα της επιχείρησης που λαμβάνουμε γνώση. Που σημαίνει ότι δεν είναι επιτρεπτή η οποιαδήποτε ανακοίνωση ή με οποιονδήποτε τρόπο δημοσίευση στοιχείων και πληροφοριών, που αφορούν την παροχή των υπηρεσιών, χωρίς την απαιτούμενη συναίνεση του πελάτη, εκτός των περιπτώσεων που βάσει του νόμου, είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε σχετικά (έλεγχος ΣΔΟΕ., κλπ.).

Δ. ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε άμεσα “οικονομική προσφορά συνεργασίας” καλέστε μας στο 210-8651701 ή επικοινωνήστε μαζί μας.