Εργατικά - Ασφαλιστικά

Συνοπτικά – Ο λόγος μας

Βάσει του νέου νόμου που πρόκειται να ψηφιστεί, θα έχουν τη δυνατότητα οι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ, να επιλέξουν ασφαλιστική κατηγορία, μέσω πλατφόρμας του ΕΦΚΑ.

Στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, οι ασφαλισμένοι που θέλουν να ενταχθούν σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία για το 2020, θα έχουν στη διάθεσή τους ένα χρονικό περιθώριο περίπου δύο εβδομάδων, ώστε να επιλέξουν την κατηγορία που θέλουν και στη συνέχεια να οριστικοποιήσουν την επιλογή τους.

Άμεσα οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ θα αναρτήσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές μηνός Ιανουαρίου 2020, που θα πρέπει να καταβληθούν έως τις 20 Μαρτίου 2020.

Σε περίπτωση που οι ασφαλισμένοι δεν κάνουν την επιλογή στην πλατφόρμα, αυτόματα θα μπαίνουν στην κατώτατη ασφαλιστική κατηγορία.

Μια πιο αναλυτική – προσέγγισή σας

Τα ως άνω προκύπτουν από το Δελτίο Τύπου της 25/2/2020 του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με συνημμένους πίνακες Συντάξεων και Εισφορών Ελ. Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων, με παραδείγματα.

Για να δείτε το Δελτίου Τύπου του Υπ. Εργασίας πατήστε εδώ.
Για να δείτε τον πίνακα με παραδείγματα εισφορών, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και νέων μέχρι 5 έτη δραστηριότητας πατήστε εδώ.
Για να δείτε τον πίνακα με παραδείγματα εισφορών συντάξεων, πατήστε εδώ.