Φορολογικά - Λοιπάsmall-question-sign

Συνοπτικά – Ο λόγος μας .

Οι μειώσεις φόρου που έχουν οι φορολογούμενοι με εισόδημα από μισθωτή εργασία ή συντάξεις, γίνονται εφόσον οι εκπιπτόμενες δαπάνες έχουν εξοφληθεί μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Οι δαπάνες που εντάσσονται στην κατηγορία αυτή, είναι οι ακόλουθες : διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, αλκοολούχα ποτά και καπνός, ένδυση και υπόδηση, στέγαση (εξαιρουμένων των ενοικίων), διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, μεταφορές (εξαιρουμένης της δαπάνης για τέλη κυκλοφορίας και της αγοράς οχημάτων, πλην των ποδηλάτων), επικοινωνίες, αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες, εκπαίδευση, ξενοδοχεία, καφέ και εστιατόρια.

Το ποσό των δαπανών δηλώνεται ατομικά από κάθε σύζυγο. Σε περίπτωση που καλύπτεται το απαιτούμενο ποσό δαπανών από οποιονδήποτε εκ των δύο συζύγων, το τυχόν πλεονάζον ποσό μεταφέρεται στον άλλο σύζυγο, για τυχόν κάλυψη του ελάχιστου απαιτούμενου ποσού δαπανών.

Σε συνέχεια του παρόντος ακολούθησε από το Υπ. Οικονομικών η ΠΟΛ 1005/25-1-2017, η οποία ορίζει τα ποσοστά δαπανών ανάλογα του εισοδήματος που πρέπει να κάνει ο φορολογούμενος με εξόφληση από ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

Τα ποσοστά είναι :

  • Εισόδημα 1 – 10.000 ποσοστό 10%

  • Εισόδημα 10.000,01 – 30.000 ποσοστό 15%

  • Εισόδημα 30.000,01 και άνω ποσοστό 20% και μέχρι 30.000 ευρώ

Μια πιο αναλυτική – προσέγγισή μας

Τα ως άνω καταγράφονται στο Δελτίο Τύπου του Υπ. Οικονομικών με ημερομηνία 13/1/2017.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου, στο οποίο έχουμε υπογραμμίσει τα βασικά σημεία, πατήστε εδώ.

small-question-sign

Για να δείτε την ΠΟΛ 1005/25-1-2017, του Υπ. Οικονομικών με θέμα “Καθορισμός δαπανών για τις οποίες απαιτείται η χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή/και συλλογής αποδείξεων για το φορολογικό έτος 2017”, πατήστε εδώ.

small-question-sign

 

banner-epixiriseon-sm

banner-idioton-sm