Απαντήσεις Ερωτήσεωνλογιστικο γραφειο | λογστική υποστήριξη ΙΚΕ-τήρηση βιβλίων ΙΚΕ

Σας καταγράψαμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να συμπληρώσετε και να καταθέσετε στο ΕΡΓΑΝΗ τη “Δήλωση Υποχρεωτικών Διαγνωστικών Ελέγχων Ανεμβολίαστων Εργαζομένων”.

Η συμπλήρωση, υποβολή της δήλωσης γίνεται με τους κωδικούς ΙΚΑ.

Βήμα 1Ο                                

Συνδεόμαστε στην ιστοσελίδα του ΕΡΓΑΝΗ https://eservices.yeka.gr/

Βήμα 2ο

Στη σύνδεση χρήστη βάζουμε τους κωδικού του ΙΚΑ της επιχείρησης και πατάμε είσοδος (δεν τικάρουμε σύνδεση με κωδικούς ΕΡΓΑΝΗ).

Βήμα 3ο

Επιλέγουμε από το μενού δεξιά το ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ.

Βήμα 4ο

Επιλέγουμε την τελευταία επιλογή «Δηλώσεις Υποχρεωτικών Διαγνωστικών Ελέγχων Ανεμβολίαστων Εργαζομένων» και πατάμε Εισαγωγή.

Βήμα 5ο

Επιλέγουμε παράρτημα. Aν έχετε πολλά θα κάνετε διαφορετική δήλωση ανά υποκατάστημα και επιλογή του είδους της αίτησης – δήλωσης και πατάμε εισαγωγή.

Βήμα 6ο

Βήμα 7ο

Πηγαίνουμε στους Απασχολούμενους και τους συμπληρώνουμε ανά εγκατάσταση που είναι στον πίνακα προσωπικού, με το που συμπληρώνεται το ΑΦΜ τραβάει αυτόματα τα λοιπά προσωπικά στοιχεία του εργαζομένου και συμπληρώνουμε και το αν είναι 1 ή 2 τα τεστ ανά εβδομάδα που υποχρεούται να κάνει αλλά και έκανε. Το αν έχει μειωμένο κατά 50% τον χρόνο εργασίας αφορά το ωράριο του προσωπικού, βάζετε ΟΧΙ, αν το ωράριο είναι άνω των 20 ωρών εβδομαδιαίως, διαφορετικά ΝΑΙ, αν το ωράριο είναι κάτω των 20 ωρών. Αυτό το πεδίο φαίνεται και στη λίστα των ανεμβολίαστων που έχουν κάνει rapid όταν θα τραβήξετε τη λίστα (οδηγίες αναρτήσαμε σε επόμενο άρθρο).

Βήμα 8ο

Σε περίπτωση μη διενέργειας του τεστ συμπληρώνουμε τον λόγο μη διενέργειας. Προσοχή σε οτιδήποτε επιλεγεί θα πρέπει να υπάρχει και το αντίστοιχο νόμιμο έγγραφο που να το αποδεικνύει. Όπως π.χ χαρτί γιατρού ή αίτηση αδείας – βιβλίο αδειών ή πίνακας εξ’αποστάσεως κλπ.

Βήμα 9ο

Όταν ολοκληρώσετε τη συμπλήρωση εργαζομένου, πατάτε αποθήκευση. Θα σας ρωτήσει: Θέλετε να εισάγετε και άλλο? ΝΑΙ είτε έχετε, είτε δεν έχετε να εισάγετε και άλλο ΑΦΜ, θα πατήσετε ΝΑΙ.

Αν έχετε και άλλο ΑΦΜ συνεχίζετε την ίδια διαδικασία, αν όχι πατάτε επιστροφή στον πίνακα.

Θα σας βγάλει μήνυμα και πατάτε ΟΚ.

Βήμα 10ο

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει την εισαγωγή όλων των εργαζομένων, πατάτε υποβολή.

Λογιστικά Φοροτεχνικά Επιχειρήσεων