Εργατικά - Ασφαλιστικάsmall-question-sign

Συνοπτικά – Ο λόγος μας :

Οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με το εμπόριο τροφίμων*,  της περιοχής Αθηνών, Πειραιώς και Περιχώρων (ν. Αττικής πλην νήσων), φέρουν ως προς το επικουρικό Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων (Τ.Ε.Α.Υ.Τ.), τις παρακάτω υποχρεώσεις:

α) Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, να αποδίδουν ασφαλιστικές εισφορές. Οι ασφαλιστικές εισφορές αποδίδονται  σε 14 μηνιαίες τεκμαρτές αποδοχές κατ’ έτος. Η υποχρέωση ασφάλισης στο Τ.Ε.Α.Υ.Τ. είναι πρόσθετη του ταμείου κύριας ασφάλισής τους στον Ο.Α.Ε.Ε.

β) Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις αυτές, απασχολούν έμμισθο ή ημερομίσθιο προσωπικό (εργαζόμενους), πέρα των ασφαλιστικών εισφορών στο Ι.Κ.Α. θα πρέπει να αποδίδουν ασφαλιστικές εισφορές στο επικουρικό Τ.Ε.Α.Υ.Τ.

Μια πιο αναλυτική – προσέγγισή μας

Στο ταμείο Τ.Ε.Α.Υ.Τ. υπάγονται οι επιχειρήσεις με αντικείμενο εργασιών (*) : «Παντοπωλεία, εδωδιμοπωλεία, οινοπαντοπωλεία επιχειρήσεις υπεραγοράς (σούπερ μάρκετ), καταστήματα τροφίμων φρέσκων, νωπών ή κατεψυγμένων καθώς και βιολογικών προϊόντων και ειδών υγιεινής διατροφής, επιχειρήσεις χονδρικής και λιανικής εμπορίας και διανομής κονσερβών και, γενικά, τυποποιημένων και νωπών ή διατηρημένων ειδών διατροφής, πρατήρια βιομηχανιών και βιοτεχνιών ειδών διατροφής, επιχειρήσεις εμπορίας και διανομής χονδρικά και λιανικά τυριών, λιπών και βουτύρων, γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλαντικών, ελαίου και ελαίων, δημητριακών, αλεύρων, μπαχαρικών καφεκοπτεία και επιχειρήσεις επεξεργασίας και εμπορίας καφέ και ξηρών καρπών και λοιπών συναφών ειδών».

Για να δείτε, το ΦΕΚ με Αρ.Φ. 410/22-2-2013, με θέμα «Έγκριση καταστατικού Τ.Ε.Α.Υ.Ε.Τ. Ν.Π.Ι.Δ.» , στο οποίο έχουμε υπογραμμίσει τα βασικά σημεία, πατήστε εδώ

small-question-sign 

Για να δείτε την κατάσταση των Δικαιολογητικών, «Απογραφής νέων επιχειρήσεων», πατήστε εδώ.

 small-question-sign

Για να δείτε την κατάσταση των Δικαιολογητικών, «Ασφάλισης εργοδοτών», πατήστε εδώ.

 small-question-sign

Για να δείτε την «Αίτηση» ασφάλισης εργοδότη, πατήστε εδώ.

 small-question-sign

Για να δείτε το «Δελτίο Απογραφής Εργοδότη Τ.Ε.Α.Υ.Ε.Τ.», πατήστε εδώ.

 small-question-sign

Για να δείτε, τον «Πίνακα Ασφαλιστικών Κλάσεων ΙΚΑ», σύμφωνα με τον οποίο αποδίδουν ασφαλιστικές εισφορές σε Τ.Ε.Α.Υ.Τ. , οι ιδιοκτήτες των υπαγόμενων επιχειρήσεων, πατήστε εδώ.

 small-question-sign

Για να δείτε το «Δελτίο Απογραφής Ασφαλισμένου Τ.Ε.Α.Υ.Ε.Τ.», πατήστε εδώ.

 small-question-sign

 

banner-epixiriseon-sm  banner-idioton-sm