Απαντήσεις Ερωτήσεωνbanner-epixiriseon-sm

Συνοπτικά – Ο λόγος μας .

Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, από το Υπουργείο Οικονομικών έχει ολοκληρωθεί.

Ο φορολογούμενος με τους κωδικούς του θα πρέπει να μπει στην ΑΑΔΕ, να βρει και να εκτυπώσει την εκκαθάριση (ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΦΟΡΟΥ ν. 4223/2013).

Ο φόρος αυτός πληρώνεται σε έως 5 μηνιαίες δόσεις.
Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, γίνεται βάσει των δικαιωμάτων που καταγράφονται στο Ε9 του φορολογούμενου.

Μια πιο αναλυτική – προσέγγισή μας

Για να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ καθώς και την ειδοποίηση πληρωμής φόρου – ταυτότητα οφειλής, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα :

  • Στο internet πληκτρολογούμε τη διεύθυνση https://www.aade.gr/

  • Επιλέγουμε το πλαίσιο που αναγράφει «Υπηρεσίες προς Πολίτες».

  • Στο μενού που ανοίγει, επιλέγουμε “Ακίνητα” και πατάμε “Δήλωση Ε9 / ΕΝΦΙΑ”.
  • Στη συνέχεια στη σελίδα που ανοίγει πατάμε “Είσοδος στην Εφαρμογή”.

  • Στην επόμενη σελίδα που θα ανοίξει, πληκτρολογούμε τους κωδικούς που χρησιμοποιούμε για τις εφαρμογές του taxis (Όνομα χρήστη και Κωδικό πρόσβασης) και κάνουμε είσοδο στην εφαρμογή.

  • Στην επόμενη σελίδα που ανοίγει εμφανίζεται ο τίτλος «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου» όπου στα αριστερά υπάρχει μία λίστα που αναφέρει στο τέλος τις «Εκτυπώσεις» (αφού επιλέξουμε το έτος που μας ενδιαφέρει).

  • Επιλέγουμε «Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για την τρέχουσα χρήση (σε αρχείο .pdf)» για να εμφανιστεί το έντυπο με τα στοιχεία των ακινήτων όπου έχει υπολογιστεί ο φόρος, τα στοιχεία του οφειλέτη, τα στοιχεία οφειλής, το συνολικό ποσό, καθώς και τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Σε αυτό αναγράφεται και η ταυτότητα οφειλής. Με αυτή θα πραγματοποιείτε τις πληρωμές σας μέσω τράπεζας είτε εξοφλήσετε το φόρο σε δόσεις (για την πληρωμή της κάθε δόσης η ταυτότητα είναι η ίδια), είτε τον εξοφλήσετε ολικά.

 

Επιθυμείτε την συνδρομή μας στην ολοκλήρωση της εργασίας αυτής;

  • Σε περίπτωση που είστε πελάτης μας, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον συνεργάτη που παρακολουθεί  λογιστικά την επιχείρησή σας ή ολοκληρώνει την φορολογική σας δήλωση, προκειμένου να έχετε την συνδρομή του.

  • Σε περίπτωση που έως σήμερα δεν ανήκετε στο πελατολόγιο μας και επιθυμείτε να μας αναθέσετε την εργασία, παρακαλώ πατήστε εδώ.

 

banner-epixiriseon-sm

banner-idioton-sm