Φορολογικά - Λοιπάsmall-question-sign

Συνοπτικά – Ο λόγος μας .

Δημοσιεύθηκε ο νόμος για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρηματικών οφειλών επιχειρήσεων προς οποιονδήποτε πιστωτή.

Στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών μπορούν να ενταχθούν όσες επιχειρήσεις στα τέλη του 2016, είχαν συνολικές οφειλές άνω των 20.000 ευρώ σε τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, τελωνεία, πολεοδομία και ιδιώτες.

Η αίτηση υπαγωγής υποβάλλεται ηλεκτρονικά.
Η πλατφόρμα κατάθεσης αιτήσεων θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.keyd.gov.gr

Μια επιχείρηση για να κάνει αίτηση συμμετοχής δεν απαιτείται να έχει φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά να αποδεικνύει ότι είναι βιώσιμη.

Στην αίτηση θα πρέπει να καταχωρηθούν όλα τα δικαιολογητικά, η μελέτη βιωσιμότητας και η αξία της ακίνητης αλλά και της κινητής περιουσίας που έχει ο ενδιαφερόμενος.

Δηλαδή πρόκειται για την συμπλήρωση ενός περιουσιολογίου τόσο από τον ίδιο, όσο και από τα συνδεδεμένα μέλη με την επιχείρηση (εταίροι, μέτοχοι, κλπ), οι οποίοι θα πρέπει να δηλώσουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Το σύστημα για την κατάθεση των αιτήσεων, δεν έχει ανοίξει ακόμα, σύμφωνα με ανακοινώσεις αυτό θα γίνει αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους.
Κάθε οφειλέτης μπορεί να υποβάλλει αίτηση για την υπαγωγή του στη διαδικασία ρύθμισης οφειλών έως τις 31/12/2018.

 

Μια πιο αναλυτική – προσέγγισή μας

Τα ως άνω προκύπτουν από το νόμο 4469/2017, με θέμα «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις».

Για να δείτε το νόμο 4469/2017, όπως αυτός δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 62/3-5-2017, στο οποίον έχουμε υπογραμμίσει τα βασικά σημεία, πατήστε εδώ.

small-question-sign

 

banner epixiriseon sm