Απαντήσεις Ερωτήσεωνbanner-epixiriseon-sm

Εάν έχετε οφειλές στο ΙΚΑ και θέλετε να κάνετε ρύθμιση στις οφειλές σας, έχουμε καταγράψει αναλυτικά τα βήματα.

 

1.    Αρχικά μπαίνετε στο site : www.ika.gr

2.    Πατήστε «Εσοδος» και στο πάνω μέρος της οθόνης, στη μπλε μπάρα, επιλέγετε το πλαίσιο που αναγράφει «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».

3.    Στη συνέχεια πατήστε «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Οφειλέτες» και κλικάρουμε από το μενού «Ρύθμιση οφειλών» και επιλέγετε το «εδώ» στο «Πατήστε εδώ για είσοδο στην υπηρεσία Ρύθμιση Οφειλών».

4.    Στην επόμενη οθόνη που εμφανίζεται θα πρέπει να γράψετε τους κωδικούς ΙΚΑ (κωδικός χρήστη και συνθηματικό) και πατήστε «Είσοδος».

5.    Ακολουθεί αμέσως μετά το μενού όπου θα πρέπει να επιλέξετε στην αριστερή πλευρά «Ρύθμιση οφειλών».

6.    Στη συνέχεια κλικάρετε «ΡΥΘΜΙΣΗ ΒΑΣΕΙ Ν.4152/13 ΠΑΡ.ΙΑ.ΙΑ1 ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ» και «Επόμενο».

7.    Θα δείτε να ανοίγει η καρτέλα των οφειλών σας προς ρύθμιση. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επιλέξετε στον «Τρόπο εξόφλησης» από το βελάκι είτε «Εφάπαξ», είτε «Με δόσεις».

8.    Εάν επιλέξετε «Με δόσεις», ακριβώς από κάτω θα δείτε αυτόματα ο αριθμός των δόσεων να γίνεται 12. Πατήστε «Υπολογισμός» για να δείτε το ποσό της δόσης.

9.    Συνεχίζετε και επιλέγετε το «Επόμενο», όπου θα εμφανιστεί η εικόνα της ρύθμισης με τις δόσεις και το ποσό.

10.  Τέλος πατήστε «Υποβολή αιτήματος» για να γίνει η οριστική υποβολή και τυπώστε την ταυτότητα πληρωμής που θα εμφανιστεί.

 

Παρατήρηση :  Από την ημερομηνία κατάθεσης του αιτήματος για ρύθμιση, ο υπόχρεος έχει τρεις εργάσιμες ημέρες για πληρωμή της 1ης δόσης. Με εξαίρεση, την περίπτωση να έγινε η υποβολή του αιτήματος στο  τέλος του μήνα, π.χ. 29/9, οπότε θα πρέπει η πληρωμή της 1ης δόσης, να γίνει έως 30/9.

 

banner epixiriseon sm

banner idioton sm