Απαντήσεις Ερωτήσεων

Μέχρι την 30/6/2013 το Υπουργείο Οικονομικών δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να διορθώσουν τα στοιχεία που εμφανίζει το Τaxis το Ε9. Για τον έλεγχο και την διόρθωση των στοιχείων ακινήτων του Ε9 στο Taxis πραγματοποιήστε τις παρακάτω ενέργειες:

  1. Μπαίνουμε στο internet, στη σελίδα www.gsis.gr.

  2. Στις Υπηρεσίες προς Πολίτες επιλέγουμε «Περισσότερα».

  3. Στη συνέχεια επιλέγουμε «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».

  4. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέγουμε «Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».

  5. Στο επόμενο παράθυρο θα πρέπει να συμπληρώσουμε τους κωδικούς που χρησιμοποιούμε στο Taxis, δηλαδή όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης και πατάμε «ΟΚ».

  6. Στην επόμενη σελίδα πατάμε «Είσοδος».

  7. Αμέσως μετά εμφανίζονται μερικές οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για τον έλεγχο, τη διόρθωση ή τη δημιουργία του Ε9. Πατάμε «ΟΚ».

  8. Για να κάνουμε τον έλεγχο της περιουσιακής μας κατάστασης, ελέγχουμε πάνω αριστερά, σε ποιο έτος εμφανίζεται η περιουσιακή κατάσταση (π.χ. 2011 αφορά ακίνητα που υπάρχουν την 1/1/2011), επιλέγουμε την καρτέλα «Περιουσιακή Κατάσταση» που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας.

  9. Εφόσον ελέγξουμε πολύ προσεκτικά και συμφωνούμε με τα στοιχεία που εμφανίζονται στους πίνακες, επιλέγουμε από το μενού αριστερά «Οριστικοποίηση περιουσιακής κατάστασης».

  10. Εάν όμως δεν συμφωνούμε με κάποιο από τα στοιχεία που εμφανίζονται, είτε δεν εμφανίζεται η περιουσιακή μας κατάσταση (επειδή δεν υπήρχε κανένα περιουσιακό στοιχείο το προηγούμενο έτος), επιλέγουμε από το μενού αριστερά «Δημιουργία δήλωσης Ε9».

Αν σας δημιουργηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσκολία, είμαστε στη διάθεσή σας να αναλάβουμε και να ολοκληρώσουμε εμείς για λογαριασμό σας, την εργασία αυτή.

 

various-mini-banners2