Απαντήσεις Ερωτήσεωνsmall-question-sign

Για να δηλώσετε – καταχωρήσετε τον Επαγγελματικό Τραπεζικό Λογαριασμό της επιχείρησής σας, μέσω του οποίου διενεργείτε συναλλαγές εμπορικής, επιχειρηματικής ή επαγγελματικής δραστηριότητας του υπόχρεου, πρέπει  να το κάνετε μέσω taxis.  

Καταγράψαμε αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να κάνετε προκειμένου να πραγματοποιήσετε την δήλωσή – καταχώρησή του.

1.    Αρχικά μπαίνετε στο site : www.gsis.gr.

2.    Επιλέγετε το πλαίσιο που αναγράφει «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις».

3.    Κλικάρετε «Ο λογαριασμός μου» και πληκτρολογείτε τους κωδικούς του υπόχρεου, δηλαδή του διαχειριστή, εάν έχετε εταιρεία ή του φυσικού προσώπου, εάν έχετε ατομική επιχείρηση.

4.    Στην καρτέλα «Εφαρμογές», επιλέγετε «Εφαρμογή Διαχείρισης Επαγγελματικών Τραπεζικών Λογαριασμών». Στην περίπτωση της εταιρείας, εφόσον είστε ο  διαχειριστής, επιλέγετε « Επιθυμώ να δράσω  ως Εκπρόσωπος νομικού προσώπου».

5.    Στη συνέχεια  για να προσθέσετε  Επαγγελματικό Τραπεζικό Λογαριασμό ΙΒΑΝ, επιλέγετε «Προσθήκη επαγγελματικού λογαριασμού».

6.    Συμπληρώνετε το ΙΒΑΝ της τράπεζας που θέλετε να δηλώσετε ως επαγγελματικό και επιλέγετε «Επιβεβαίωση».

7.    Εμφανίζεται στη συνέχεια η οθόνη επιβεβαίωσης και πατάτε «Καταχώρηση», εφόσον είναι σωστά τα στοιχεία που εμφανίζονται.

8.    Στην επόμενη οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα «Η δήλωση σας καταχωρήθηκε επιτυχώς». Ο λογαριασμός που έχετε εισάγει θα αποσταλεί στο τραπεζικό ίδρυμα που έχετε δηλώσει και ελέγχεται η ορθότητά του. Όταν επιβεβαιωθεί ο λογαριασμός από την τράπεζα, αλλάζει η κατάσταση του από «Προς επιβεβαίωση» σε «Επιβεβαιωμένος». Αν τα στοιχεία του λογαριασμού που δηλώσατε δεν είναι σωστά, η κατάσταση εμφανίζεται ως «Απορριφθείς», συνεπώς θα πρέπει να κάνετε έναν έλεγχο στα στοιχεία που εισάγατε ή να επικοινωνήστε με την τράπεζάς σας.

 

Για να δείτε τις «Οδηγίες Χρήσης – Εφαρμογή Διαχείρισης Επαγγελματικών Τραπεζικών Λογαριασμών», όπως αυτές ανακοινώθηκαν από την ΑΑΕΔΕ, στις 13/11/2017, πατήστε εδώ.

small question sign

 

banner epixiriseon sm