Απαντήσεις Ερωτήσεωνbanner-epixiriseon-sm

Για να εκτυπώσετε την “ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΦΚΑ”, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα :

  1. Αρχικά μπαίνετε στο site www.efka.gr

  2. Όταν μπείτε στο site εμφανίζεται μια λίστα με επιλογές.  Εφόσον θέλετε να εκτυπώσετε την ειδοποίηση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών, θα επιλέξετε «Εκτύπωση ειδοποιητηρίου (πιστοποίηση μέσω TAXIS)».

  3. Η επόμενη επιλογή που θα κάνετε θα είναι να πατήσετε «Συνέχεια στο TaxisNet».

  4. Με αυτή την επιλογή θα σας ζητηθεί από το σύστημα να πληκτρολογήσετε τους προσωπικούς κωδικών πρόσβασης που έχετε στο TAXIS.

  5. Αφού βάλατε τους κωδικούς σας, θα επιλέξετε «Εξουσιοδότηση».

  6. Η επόμενη σελίδα θα σας εμφανίσει τον ΑΦΜ σας και στο κενό πεδίο, όπου αναγράφει «ΑΜΚΑ», θα συμπληρώσετε τον ΑΜΚΑ σας και στη συνέχεια «Είσοδος».

  7. Αμέσως μετά ανοίγει η σελίδα με τις πληροφορίες που αφορούν τις τρέχουσες εισφορές, όπου αναγράφεται ο κωδικός πληρωμής των εισφορών, το ποσό και η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των εισφορών.

  8. Στο σημείο αυτό για να εκτυπώσετε την ειδοποίηση πληρωμής εισφορών σας, επιλέγετε «Εισφορές Μήνα π.χ. 1/2017».

  9. Στη συνέχεια πατήστε «Ειδοποιητήριο – Έντυπη Έκδοση», όπου ανοίγει η ειδοποίηση πληρωμής με αναλυτικά στοιχεία των μηνιαίων εισφορών και την εκτυπώνετε.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση του ΕΦΚΑ με Αρ. Πρωτ. ΔΙΕΙΣΜΜ/79/175892/6-2-2017:

Οι ασφαλιστικές εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, θα κοινοποιούνται στο ασφαλισμένο με ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών το οποίο θα αποστέλλεται μέσω ΕΛΤΑ. Επιπλέον αυτού, ο ασφαλισμένος θα έχει την δυνατότητα να εκτυπώνει και μόνος του το ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών με τον τρόπο που ως άνω σας καταγράψαμε. 

 

banner-epixiriseon-sm