Αρθρογραφία ΤεχνολογιστικήςΔημοσιεύσειςΤεχνολογιστική | λογιστες αθηνα

Η κάθε εταιρεία, και γενικότερα όλων των ειδών οι επιχειρήσεις, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ρύθμιση και οργάνωση των λογιστικών τους εργασιών. Με την λογιστική υποστήριξη, να συνιστά αναμφίβολα μια από τις βασικότερες διαδικασίες που καλούνται να ρυθμίσουν όλες οι εταιρείες. Η επιλογή επομένως ενός λογιστή ή μιας λογιστικής εταιρείας που να προσφέρει τις καταλληλότερες λογιστικες υπηρεσιες αναμφισβήτητα αποτελεί μια καθοριστική απόφαση. Οι επιλογές που υπάρχουν είναι είτε να προσληφθεί προσωπικό που θα ασχολείται με τα λογιστικά της εταιρείας στο εσωτερικό αυτής, είτε η σύναψη συνεργασίας με μια λογιστική εταιρεία ή έναν λογιστή ο οποίος θα εργάζεται για αυτήν ως εξωτερικός συνεργάτης. Καθεμία από τις παραπάνω επιλογές παρουσιάζει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Λογιστικά Φοροτεχνικά Επιχειρήσεων

Ποιες είναι λοιπόν οι διαθέσιμες επιλογές για την λογιστική υποστήριξη μιας εταιρείας;

Οι εταιρείες διερευνούν τις διαθέσιμες επιλογές τους και αποφασίζουν ποια είναι η καλύτερη για την διαχείριση των λογιστικών τους. Οι επιλογές που υπάρχουν είναι συγκεκριμένες. Αρχικά, υπάρχει η επιλογή πρόσληψης προσωπικού, το οποίο θα αναλάβει αποκλειστικά την διαχείριση των λογιστικών της εταιρείας. Αυτό το προσωπικό μπορεί να απαρτίζεται από έναν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, τα οποία εντός της εταιρείας συνήθως, ρυθμίζουν τα λογιστικά και διαχειρίζονται την οικονομική δραστηριότητα αυτής.

Επιλέγοντας έναν λογιστή, καλό είναι να γνωρίζετε και τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού. Αν ο λογιστής αποτελέσει μέλος του προσωπικού μιας επιχείρησης τότε άμεσα έχει την οικονομική διαχείριση και υποστήριξη της εταιρείας, με την αποκλειστική εργασία του στη θέση αυτή. Τις περισσότερες φορές όμως οι εταιρείες επιλέγουν έναν λογιστή ή μια λογιστική εταιρεία, που ως εξωτερικός συνεργάτης αναλαμβάνει τα λογιστικά της. 

Λογιστής ως εξωτερικός συνεργάτης 

Ένας λογιστής, ως εξωτερικός συνεργάτης, σας προσφέρει τις λογιστικές υπηρεσίες του αποκτώντας μαζί του μια πιο άμεση και προσωπική επαφή. Τον γνωρίζετε και επικοινωνείτε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του, με εκείνον να ξέρει πολύ καλά τις ανάγκες σας. Πριν καταλήξετε στον λογιστή σας, σας συμβουλεύουμε να κάνετε μια ενδελεχή έρευνα. Κρίνεται συνετό εκ μέρους σας να βρείτε έναν επαγγελματία λογιστή ο οποίος ασχολείται με τον τομέα της επιχείρησης σας. Θα διαθέτει επομένως μια επιπρόσθετη ειδίκευση στην αγορά στην οποία δραστηριοποιείστε και θα μπορεί να σας δώσει χρήσιμες συμβουλές, όποτε το έχετε ανάγκη.

Τέλος, επιλέξτε έναν λογιστή ο οποίος έχει καλή φήμη και έχετε ακούσει θετικά σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται. Ενώ με την συνεργασία αυτή να απαιτεί συχνή και καλή επικοινωνία φροντίστε να  επιλέξετε κάποιον με τον οποίο ταιριάζετε και θα μπορείτε να συνεργαστείτε αποτελεσματικά. Παρόλο αυτά, να έχετε στο μυαλό σας ότι πολλές φορές λόγω του φόρτου εργασίας υπάρχουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις εργασιών και σαφώς ένας λογιστής δεν μπορεί να διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία για όλους τους τομείς. Με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αδυναμία στο να αντιμετωπίσει δύσκολες ή καινούριες καταστάσεις.

Λογιστική εταιρεία

Η επιλογή μιας λογιστικής εταιρείας από τα πολλά λογιστικά γραφεία Αθήνα που υπαρχουν, για την ανάληψη της οικονομικής δραστηριότητας της επιχείρησης σας, παρουσιάζει επίσης ορισμένα πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Σαφώς η επιλογή αυτή διαθέτει μια πιο απρόσωπη επικοινωνία και επαφή αλλά λόγω της επαγγελματικής υπόστασης μιας λογιστικής εταιρείας, μπορείτε πάντα να μιλήσετε με έναν εκπρόσωπο της. Και αυτό διότι υπάρχει η γραμματεία που ενημερώνει τον κάθε εκπρόσωπο της ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, πολλές λογιστικές εταιρείες δεν έχουν πολύ μεγάλη εξειδίκευση ή τουλάχιστον όχι πολύ εντοπισμένη, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων. Ασφαλώς αποτελούν μια πιο σίγουρη επιλογή καθώς διαθέτουν μεγάλη εμπειρία καθώς και άρτια καταρτισμένους συνεργάτες. Αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν εκτεταμένες περιπτώσεις για όλες τις μορφές εταιρειών και επιχειρήσεων.

Μια λογιστική εταιρεία επομένως, σας προσφέρει με την πολυετή της εμπειρία μια πολυδιάστατη οικονομική και λογιστική υποστήριξη, επικοινωνώντας με επαγγελματισμό και επιστημονική γνώση με τις φορολογικές αρχές. Προσφέροντας σας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μια ολοκληρωμένη εικόνα της οικονομικής σας δραστηριότητας αλλά και χρήσιμες συμβουλές με σκοπό της ανάπτυξη της επιχείρησης σας. 

Τελικά συμπεράσματα

Όποια και αν είναι η επιλογή σας, φροντίστε να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες που θα αντιμετωπίσουν την επιχείρηση σας με αξιοπιστία και σεβασμό. Θα έχουν μια άμεση επικοινωνία μαζί σας και θα αποτυπώνουν αναλυτικά την οικονομική σας εικόνα και δραστηριότητα, μεριμνώντας για όλες τις φορολογικές σας υποχρεώσεις. Η λογιστική υποστήριξη θα πρέπει να καλύπτει όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας και την τήρηση βιβλίων όλων των κατηγοριών. Επομένως μπορείτε να πληροφορηθείτε και από τις λογιστικες υπηρεσιες τιμοκαταλογος που διαθέτει η κάθε λογιστική εταιρεία στην ιστοσελίδα της για να δειτε τι σας εξυπηρετεί καλύτερα και από οικονομικής απόψεως, προσφέροντας σας έτσι οικονομικές και οργανωμένες υπηρεσίες, σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης σας, οι οποίες και θα εκσυγχρονίζονται βάσει των νέων συστημάτων και διαδικασιών.

Στην ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ – Γ. Αλεξίου Μ. ΕΠΕ, βραβευμένη ως μια από τις καλύτερες λογιστική εταιρεία Αθήνα φροντίζουμε να δεσμεύουμε έναν υπεύθυνο για κάθε μας πελάτη εξασφαλίζοντας την προσωπική καλή επικοινωνία. Η μεγάλη μας και πολύποίκιλη εμπειρία μας εξασφαλίζει ένα μεγάλο εύρος γνώσης και την σιγουριά ότι ανταποκρινόμαστε σε κάθε ανάγκη μιας απαιτητικής επιχείρησης.