Δημοσιεύσειςλογιστικο γραφειο | λογιστικο φοροτεχνικο γραφειο

Η σύγχρονη εποχή επιτάσσει την ταχύτητα, την αυτοματοποίηση, την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Μας ζητά να προσαρμοζόμαστε. Να ακολουθούμε τους ρυθμούς μιας πραγματικότητας που αλλάζει συνεχώς. Μιας πραγματικότητας που ευνοεί την αποξένωση σε ανθρώπινο επίπεδο.

Η εμφάνιση της πανδημίας  και η αναγκαιότητα του εναλλασσόμενου lockdown έρχονται να προσθέσουν επιπλέον εμπόδια στις σχέσεις των ανθρώπων. Σε προσωπικό επίπεδο. Στις επαγγελματικές συναλλαγές. Οι σχέσεις γίνονται απρόσωπες. Απόμακρες. Η εμπιστοσύνη δίνει τη θέση της στην καχυποψία. Η συνεχόμενη αναζήτηση διασφαλίσεων, κυρίως νομικού τύπου, οδηγεί στην οικονομική αλλά και ψυχική εξάντληση.

Πώς θα μπορέσουμε να αντιταχθούμε σε αυτό το κλίμα;

Πώς θα επαναφέρουμε το ανθρώπινο στοιχείο στο προσκήνιο;

Πώς θα επενδύσουμε στην εμπιστοσύνη που φθείρεται στις μέρες μας;

Σαν λογιστική εταιρεία και ως μία από τις λογιστικες εταιρειες αθηνα, θέλουμε να τονίσουμε την ανάγκη για προσωπική και ανθρώπινη αντιμετώπιση στις επαγγελματικές σχέσεις και σε ότι αφορά στις λογιστικες υπηρεσιες που παρέχουμε. Τώρα περισσότερο από ποτέ.

Η ανάγκη αυτή γίνεται πιο επιτακτική για τους ακόλουθους λόγους:

– Η χρήση προγραμμάτων και τεχνολογιών οδηγεί σε μια ψηφιακή οικειότητα, η οποία αντικαθιστά την πραγματική. Κι ενώ κανείς δεν αμφισβητεί την τεράστια χρησιμότητα της τεχνολογίας των υπολογιστών ως εργαλείο για τη δουλειά μας- η εξέλιξη είναι πράγματι πρωτοποριακή-, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη σημασία της ανθρώπινης παρέμβασης, όπου και όποτε χρειάζεται. Μέσα από την προσωπική επαφή, θα αναγνωρίζουμε τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που θα προκύπτουν. Και θα τα αντιμετωπίζουμε ανθρώπινα και εξατομικευμένα. Τα προγράμματα θα είναι το όχημα. Η διαπροσωπική επικοινωνία θα είναι η βασική μας αρχή. Μεταξύ συναδέλφων. Απέναντι στους πελάτες και συνεργάτες μας.

– Η πανδημία έφερε έναν εγκλωβισμό χωρίς προηγούμενο. Εγκλωβισμό μπροστά σε μια οθόνη. Εγκλωβισμό στο στενό περιβάλλον του σπιτιού. Τηλεργασία. Η κοινωνικότητα έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Οι επιχειρήσεις δίνουν “μάχη” επιβίωσης. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, δεσμευόμαστε να στρέψουμε το βλέμμα μας στον “άνθρωπο” συνάδελφο αλλά και συνεργάτη, για να εξελιχθούμε μαζί σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Είναι αλήθεια πως έχοντας χάσει την ουσιαστική επαφή μεταξύ μας, απομακρυνόμαστε ο ένας από τον άλλον και αντιμετωπίζουμε με δυσπιστία πρόσωπα και καταστάσεις. Είμαστε σε επιφυλακή. Η απομάκρυνση, μοιραία, έφερε τον κλονισμό της εμπιστοσύνης σε πολλά επίπεδα. Πώς μπορούμε να δείξουμε εμπιστοσύνη σε κάποιον, όταν δεν έχουμε προλάβει να τον γνωρίσουμε;  Η εμπιστοσύνη όμως είναι το κλειδί.  Το κλειδί για μια ειλικρινή σχέση. Το κλειδί για μια αποτελεσματική συνεργασία. Η έλλειψη εμπιστοσύνης κοστίζει ακριβά και σε χρήμα και σε ψυχική ενέργεια. Καταφεύγουμε σε νομικές και ασφαλιστικές δικλείδες που θα μας προστατεύσουν από τυχόν αναξιόπιστους συναδέλφους, πελάτες, συνεργάτες. Σπαταλάμε ενέργεια  για να αποφασίσουμε να εμπιστευτούμε και να προχωρήσουμε. Αυτό είναι κουραστικό, ψυχοφθόρο και τελικά αναποτελεσματικό.

 Πού βρίσκεται η λύση;

Από τη μεριά μας ως μία από τις λογιστικες εταιρειες, θέλουμε να τονίσουμε πως πιστεύουμε απόλυτα στις μακροχρόνιες συνεργασίες και σχέσεις στις λογιστικές υπηρεσίες που προσφέρουμε. Στις σχέσεις που χτίζονται σε βάθος χρόνου και μέσα από καθημερινά προβλήματα και διαδικασίες, δημιουργούν οικειότητα και αμοιβαία εμπιστοσύνη. Στις σχέσεις ανθρωπιάς.

Η λύση είναι, λοιπόν, να βάζουμε την εμπιστοσύνη σαν πρώτη μας επιλογή. Σαν τρόπο δράσης μας. Σαν πυξίδα μας. Και στη συνέχεια, θα χτίζουμε στις συμπεριφορές των άλλων. Θα προτείνουμε τις καλύτερες αμοιβαίες λύσεις, για να μπορέσουμε σαν εταιρεία να επιβιώσουμε και να εξελιχθούμε. Αυτό φυσικά απαιτεί χρόνο, ψυχική ενέργεια, αναπροσαρμογές. Οι ιδιαιτερότητες της εποχής μας, όμως, επιβάλλουν τη στροφή προς τον άνθρωπο.

Αυτό αποτελεί μια πρόκληση για όλους.

Είναι όμως και δέσμευση της εταιρείας μας να δημιουργήσουμε αξιόπιστες σχέσεις που να αντέχουν στο χρόνο.

 Σχέσεις που να ξεπερνούν το στείρο επαγγελματισμό και να βασίζονται στην εμπιστοσύνη, στην αξία του λόγου και στην ανθρωπιά.

 Σχέσεις αυθεντικές και έντιμες.